نمایندگی رسمی ایران بیرمنگام کالج Birmingham Collage و امپریال انگلیش Imperial English www.persiaglobal.net

بورس تحصیلی

از آنجایی که هزینه‌های تحصیل و زندگی‌ در خارج بالاست، دریافت بورس و کمک‌های مالی از دانشگاه برای بسیاری از متقاضیان از اهمیت فراوانی‌ برخوردار می‌باشد. در قسمت اول این مقاله به انواع کمک هزینه‌های تحصیلی‌ اشاره خواهیم کرد و در قسمت دوم روند درخواست برای این نوع کمک‌ها را توضیح خواهیم داد. کمک‌های مالی به دانشجویان به سه دسته کلی‌ تقسیم میشود:

  1. دسته اول از کمک‌ها معمولا به دانشجوهای ممتاز پرداخت میشود، نظیر انواع اسکالرشیپ (Scholarship) و فلوشیپ (Fellowship). از دانشجویانی که این نوع کمک‌ها را دریافت می‌‌کنند انتظار میرود که سطح بالای تحصیلی‌ خود را حفظ نمایند. برای مثال ممکن است از دانشجو خواسته شود که معدل نمرات هر ترمش کمتر از ۳ از ۴ نشود و آخر هر سال تحصیلی‌ گزارشی از روند پیشرفت تحصیلی‌ خود به دانشگاه ارائه کند.
  2. دسته دوم از کمک‌ها در قبال تحقیق (Research Assistantship یا به صورت خلاصه RA) به دانشجو پرداخت می شود و به دانشجویان بیشتری تعلق می‌گیرد. در بیشتر دانشگاه‌های دنیا RA از طرف استاد پرداخت می‌‌شود و از دانشجو انتظار می‌‌رود که در قبال دریافت آن به تحقیق بپردازد، ساعت‌های معینی را در آزمایشگاه یا آفیس حضور داشته باشد، نتایج تحقیق را به صورت مقاله آماده کند، گزارش‌هایی‌ را از روند پیشرفت تحقیق به گروه ارائه کند و غیره.
  3. دسته سوم از کمک‌ها در قبال تدریس (Teaching Assistantship یا به صورت خلاصه TA) به دانشجو پرداخت می شود. از کسانی که TA دریافت میکنند انتظار میرود که به اساتید در تدریس کمک کنند، برگه‌ تصحیح کنند، به دانشجو‌ها در آزمایش‌ها کمک کنند و غیره. پیشنهاد‌های شغلی‌ از نوع TA معمولا به دانشجویانی ارائه می‌‌شود که توانایی علمی بالایی‌ را در درس خاصی‌ داشته باشند. ممکن است از دانشجو خواسته شود که در یک مصاحبه هم شرکت کند، در نتیجه مسلط بودن به زبان خارجی‌ می‌‌تواند تأثیر بسزائی در ارائه شغل داشته باشد.

یک دانشجو میتواند هر ترکیبی‌ از کمک‌های مالی که در بالا اشاره شد دریافت نماید. کمک هزینه‌های تحصیلی‌ اگر به صورت کامل پرداخت شوند تمام هزینه‌های دانشگاه و زندگی‌ را پوشش خواهند داد، حتی ممکن است مبلغی هم جهت پس‌انداز باقی‌ بماند.

روند درخواست برای کمک هزینه‌های تحصیلی‌ را می‌‌توانید در قسمت دوم (ادامه) این مقاله مطالعه نمایید.

[read more=”ادامه” less=”کمتر”]

در قسمت اول این مقاله به انواع کمک هزینه‌های تحصیلی‌ اشاره کردیم. در این قسمت روند درخواست برای این نوع کمک‌ها را توضیح خواهیم داد.

  1. Scholarship و Fellowship : تعداد این نوع کمک هزینه بسیار محدود می‌‌باشد. برخی‌ از دانشگاه‌ها تمام دانشجو‌هایی‌ را که موفق به کسب پذیرش شده اند را به طور اتوماتیک برای این نوع کمک هزینه در نظر می‌‌گیرند و برای برخی‌ دیگر خود دانشجو باید پس از دریافت پذیرش اقدام کند. به هر حال باید دانشجو در فرم‌های درخواست رغبت خود را برای دریافت این نوع کمک هزینه مشخص کند.
  2. Research Assistantship : بیشتر دانشجویان این نوع از کمک هزینه را دریافت می‌‌کنند. از آنجایی که این نوع کمک هزینه توسط اساتید ارائه می‌‌شود، باید در زمان مناسب از طریق ایمیل با اساتید تماس گرفت. محتوای ایمیل و زمان ارسال آن از اهمیت فوق‌العاده برخوردار است! اهمیت دریافت این نوع کمک هزینه تا حدی است که به طور مثال برخی‌ از دانشگاه‌های کانادا در صورتی‌ پذیرش میدهند که دانشجو یک استاد را پیدا کرده و استاد دانشجو را از لحاظ مالی تأمین کند. میزان علاقه دانشجو و شناخت استاد از دانشجو در کسب این نوع کمک مالی بسیار اهمیت دارد.
  3. Teaching Assistantship : برای دریافت این نوع کمک هزینه معمولا باید فرم‌های خاصی‌ را پر کرد و گاهی نیاز به گذراندن مصاحبه می‌‌باشد. در برخی‌ از رشته‌ها دانشجویان پس از پذیرفته شدن در دانشگاه برای شغل TA درخواست می‌‌دهند ولی‌ در برخی‌ دیگر از رشته‌ها که اکثر کمک مالی از طریق تدریس ارائه می‌‌شود به بیشتر دانشجو‌ها این کمک مالی هم زمان با پذیرش ارائه می‌‌شود.

نوع دیگری از کمک مالی وجود دارد که از طریق انجام اینترنشیپ تأمین می‌‌شود. این نوع کمک مالی معمولا از طریق شرکتی‌ که اینترنشیپ در آن انجام می‌‌شود پرداخت می‌‌شود و معمولا ربطی‌ به دانشگاه ندارد. بسته به کشور محل تحصیل ممکن است محدودیت‌هایی‌ برای انجام اینترنشیپ وجود داشته باشد.

[/read]