دکترا در آمریکا
محال است دانشجوی کارشناسی ارشد باشی و فکر ادامه تحصیل در مقطع دکترا آن هم در کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا را در سر نپرورانی. از همین رو باید به شما بگوییم که اپلای به آمریکا در مقطع دکترا به واسطه نظام آموزشی، امکانات و دانشگاه های خوبی که در این کشور وجود دارد این روزها متقاضیان بسیار زیادی را به سمت خود جذب کرده است. برای کسب آگاهی بیشتر توصیه می کنیم در این مقاله با ما همراه باشید زیرا در نظر داریم به بررسی این مسئله بپردازیم…
تحصیل در کشور آمریکا در تمامی مقاطع از جمله دکترا در آمریکا آرزوی بسیاری از دانشجویان در سرتاسر دنیا و حتی کشورهای اروپایی است. از زمان روی کار آمدن ترامپ در آمریکا باور غلطی در ذهن عموم نقش بست و آن هم اینکه آمریکا حتی ویزای تحصیلی هم برای ایرانیان صادر نمیکند. در صورتی که پذیرش دکترا در آمریکا اتفاقا بالای ۹۰% تبدیل به ویزا خواهد شد.

تحصیل در آمریکا
آمریکا کشوری است که تقریبا در تمامی زمینه ها یا برترین است یا یکی از برترین ها که یکی از این زمینه ها، نظام آموزشی و مخصوصا نظام آموزش عالی است. سیستم حاکم بر نظام آموزش عالی آمریکا اساسا به مثابه یک استاندارد در زمینه آموزشی و در سطح جهانی شناخته می شود و این به خوبی گویای کیفیت آن است.
افزون بر کیفیت، ایالات متحده دارای بیشترین مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی، در تمامی زمینه های علوم و فنون می باشد. در این کشور مجموعا بیش از ۵۰۰۰ مرکز آموزشی و پژوهشی وجود دارد که محققانی از ملیت های مختلفی در آن ها مشغول به کار هستند. مجموع این کیفیت و کمیت سبب شده است که دانشگاه های این کشور همواره در صدر دانشگاه های دنیا قرار بگیرند و در رده بندی برترین دانشگاه های جهان جزء اولین ها باشند. بر این اساس، همه ساله دانشجویان بسیار زیادی و در مقاطع مختلفی متقاضی تحصیل در آمریکا می باشند. دکترا در آمریکا شاید مهم ترین آنها است و بنابراین متقاضیان لازم است که واجد شرایط خاص تری باشند.
تحصیل دکترا در آمریکا
به طور معمول وقتی افراد برای اپلای به آمریکا در مقطع دکترا اقدام می کنند باید بدانند که تحصیل دکترا در این کشور چیزی حدود ۴ الی ۶ سال به طول می انجامد. در واقع مدت زمان تحصیل ارتباط مستقیمی با رشته انتخابی متقاضیان دارد. این دوره که اکثرا از کلاس های پیشرفته؛ همراه با سمینارهای کوچک همراه است قبل از ارائه پایان نامه باید امتحاناتی را نیز به طور شفاهی و کتبی بگذرانند. پایان نامه یا همان رساله دکترا به طور معمول به شکل یک کتاب خواهد بود که تهیه و نگارش آن چیزی حدود ۲ سال به طول خواهد انجامید.
در پایان و برای فارغ التحصیلی دانشجویان باید از پایان نامه یا تز (Thesis) خود در برابر هیئتی از داوران متشکل از ۳ تا ۵ استاد دانشگاه دفاع نمایند. در پایان جلسه دفاع، اساتید شروع به طرح بعضی سوالات می نمایند که دانشجو باید پاسخگو باشد. پس از آن این کمیته نمره ای به دانشجو داده وسپس وی به کسب مدرک دکتری ( PHD) نائل می آید.
· شرایط صدرو ویزای آمریکا برای ایرانیان چگونه است؟
· هزینه تحصیل دکترا در آمریکا چه میزان است؟
· شرایط دریافت فاند در امریکا چگونه است؟
· مدارک مورد نیاز پذیرش تحصیلی در امریکا و همچنین ویزای تحصیلی امریکا چیست؟
پذیرش تحصیلی دکترا در آمریکا به چه نحوی است؟
دانشجویی که متقاضی تحصیل در مقطع دکترا می باشد، لازم است که نگاه درست و جامعی به آن داشته باشد. دکترا دوره ای است طولانی و پر هزینه و پر مشقت که بهترین و پرتوان ترین سال های عمر فرد را مصروف به خود می دارد. فردی که خواستار تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا است باید تصور درست و برنامه دقیقی برای فردای خود داشته باشد. در این مرحله فرد باید در گروه های آموزشی شروع به جستجو کرده و از میان برنامه های ارائه شده، آن که مطابق خواست او می باشد را انتخاب کرده و با تحقیق اطلاعات لازم و کافی را در درباره آن بدست آورد.
سپس اقدام به شناسایی اعضای هیات علمی آن گروه آموزشی مربوطه نموده و تلاش نماید تا بر طبق ایده اصلی خود یا به عبارت دیگر همان تز دکترایش، با استاد یا اساتید مرتبط تماس برقرار کند. یافتن سوپروایزر یا همان استاد راهنما را می توان رکن اصلی در دوره دکترا دانست. متقاضی باید بتواند استادی را بیابد که تز دانشجو را در راستای تحقیقات خود ببیند و بپسندد و بپذیرد که سوپروایزر او در کلیه مراحل سپری کردن دکترا اعم از آموزش و تحقیق و نگارش پایان نامه وی باشد. با یافتن سوپروایزر و کسب نظر موافق او اکنون اصلی ترین کار، یافتن منبعی برای تامین هزینه های گذراندن این دوره است. در انتها باید مدارک مورد نیاز توسط بخش اداری دانشگاه در موعد مقرر ارسال گردد تا ثبت نام وی تکمیل شود

بورسیه تحصیلی دکترا در آمریکا
هزینه های تحصیل در دوره دکترا و خصوصا در آمریکا بر خلاف تحصیل در مجارستان یا تحصیل در هلند بسیار بالا است و به ندرت افرادی یافت می شوند که بتوانند آن را تامین کنند. عمده دانشجویان دکترا با یافتن فرصت حمایتی مالی تحت عنوان Fund هزینه های خود را تامین می کنند.دکترا در آمریکا معمولا در برخی ایلات همراه با فاند است. این فاند ممکن است اصطلاحا بصورت فول فاند باشد یعنی هم هزینه های تحصیل و هم هزینه های زندگی او را تامین نماید و نیز ممکن تنها یکی از این دو هزینه را تامین کند و دیگری را مجبور باشد خود بپردازد. تحصیل دکترا در آمریکا آرزوی دیرین ایرانیان می باشد.
نکته مهم اینکه بودجه ی خوبی به دانشگاه های آمریکا جهت اختصاصا بورسیه تخصیص یافته است.
بورسیه تحصیلی در مقطع دکترا
مسلما وقتی افراد اقدامات اولیه اپلای به آمریکا در مقطع دکترا را انجام می دهند. مهمترین مسئله ای که ذهن آنها را به خود مشغول می کند هزینه های تحصیل است. از همین رو باید بدانید که هزینه های تحصیل در آمریکا با سایر کشورهای پیشرفته بسیار متفاوت است. همین مسئله دانشجویان و متقاضیان را بر آن میدارد تا برای اخذ بورسیه تحصیلی این کشور اقدام کنند. دقت داشته باشید که بورسیه های تحصیلی اغلب به متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ( Master) و دکترا ( PHD) تعلق میگیرد. و آن دسته از افرادی که از رزومه ای خوب و معدلی بالا بهره مند هستند جزء اولین اولویت های دانشگاه قرار دارند.
از دیگر شرایطی که برای دریافت بورسیه تحصیلی در دانشگاه های آمریکا و همچنین اپلای به آمریکا در مقطع دکترا،ارائه مقالات ISI و آشنایی با زبان در سطح بالا میتواند تاثیر بسیار زیادی در رسیدن به خواسته شان داشته باشد. اخذ بورسیه تحصیلی موجب می شود متقاضیان تحصیل در آمریکا علاوه بر هزینه زندگی بخش قابل توجهی از هزینه تحصیل را بپردازند. مراحل دریافت ویزای تحصیلی آمریکا نیز دشواری های مختص به خود را داشته و چنانچه متقاضیان از شرایط لازم جهت تحصیل در دانشگاه های این کشور برخوردار باشند می توانند از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پذیرش دریافت کنند.

انواع بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع دکترا
به طور کلی هزینه های تحصیل در آمریکا را چیزی حدود ۲۸۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ دلار آمریکا تخمین زد که البته این هزینه ها با توجه به سال تحصیلی دانشجو میتواند متغیر باشد. اما دولت و دانشگاه های آمریکا با قرار دادن انواع بورسیه تحصیلی این هزینه ها را به طور قابل ملاحظه ای کاهش داده اند. از همین رو متقاضیان اپلای به آمریکا در مقطع دکترا باید بدانند که بورسیه های تحصیلی در سه نوع به دانشجویان اعطا می شود:
- فلوشیپ fellowship
- دستیار تحقیقاتی Research Assistantship
- دستیار تدریس یا استادیارTeaching Assistantship
دانشجویانی که برای اپلای به آمریکا در مقطع دکترا اقدام کرده اند و به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی هستند، استفاده از طرح اسیستانشیپ یا Assistanship Scheme را بهترین گزینه موجود میدانند. در واقع این طرح دانشجویان و متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا را وادار می کند تا به ازای دریافت پول، با کار کردن برای دانشگاه علاوه بر جبران هزینه های تحصیل، منبع درآمدی را برای دانشگاه فراهم آورند. این کارها میتواند شامل کار تحقیقاتی یا تدریس باشد. دقت داشته باشید این طرح علاوه بر این ایجاد یک منبع درآمد، منجر به تقویت رزومه تحصیلی او نیز خواهد شد.
مدارک مورد نیاز جهت تحصیل دکترا در آمریکا
پس از آن که فرد متقاضی توانست سوپروایزری را بیابد که تز وی را قبول نموده و رزومه او را بپسندد و همچنین توانست به منظور تامین هزینه هایش فاند بیابد، اکنون نوبت آن است که مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام را ظرف مهلت مقرر و به نحوی که دانشگاه خواسته است برای واحد اداری آن بفرستد.
مدارکی که دانشگاه برای ثبت نام دانشجو در مقطع دکترا در آمریکا می خواهد عموما از این قرار است:
- پر کردن فرم درخواست پذیرش در مقطع دکترا (Application Form)
- پرداخت مبلغ بررسی درخواست (Application Fee)
- نامه پذیرش از طرف استاد رهنما (Supervisor)
- نامه تامین یا تمکن مالی و یا کمک هزینه های مالی (Fund)
- مدارک مقاطع تحصیلی قبلی به همراه ریز نمرات آن ها (Qualification)
- مدرک گذراندن دوره بین المللی زبان انگلیسی (IELTS)
- مدارک GRE یا GMAT ( بر اساس رشته)
- انگیزه نامه (Statement of Purpose)
- توصیه نامه از اساتید سابق (Recomendation)
- رزومه فردی شامل سوابق پژوهشی، شرکت در سمینارهای علمی، افتخارات و مقام های علمی و … (CV)
- چکیده مقالات بین المللی ISI ( جهت اخذ بورسیه الزامی است)
- مدارک هویتی، عکس پرسنلی (ID)
افزون بر موارد فوق، ممکن است برخی دانشگاه ها و برای برخی رشته ها، مدارک بیشتری را از دانشجو مطالبه نمایند که لازم است تهیه شده و به واحد اداری دانشگاه ارسال گردد. همچنین لازم به ذکر است که در برخی موارد، متقاضی باید در آزمونی شرکت نماید و بتواند که نمره حد نصاب را در آن به دست آورد. مثلا دانشجویان گروه مهندسی باید در آزمونی موسوم به GRE شرکت نمایند و یا دانشجویان گروه پزشکی آزمونی موسوم به MCAT یا USMLE را بگذرانند.
مدارک لازم جهت اخذ اپلای به آمریکا در مقطع دکترا
مطمئنا میدانید که برای اپلای به آمریکا در مقطع دکترا نیاز است که مدارکی را به دانشگاه مربوطه ارسال کرده تا پس از بررسی های لازم پذیرش شما در آن دانشگاه محقق شود. اما تاکنن به این مسئله فکر کرده اید که به چه مدارکی نیاز است؟
- اصل مدرک و ریزنمرات تحصیلی تمام مقاطع تحصیلی گذشته الزامی است. دقت کنید که این مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه شوند.
- فرم تقاضای تحصیل دکترا در آمریکا که دانشجو در آن تمامی اطلاعات مرتبط با خود را به طور کامل و دقیق تکمیل کرده و برای دانشگاه ارسال می نماید. معمولا این فرم ها آنلاین و با پرداخت هزینه ای قابل انجام می باشد
- توصیه نامه از اساتید از جمله مهمترین مدارک برای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا در آمریکا به حساب می آید زیرا اساتید دانشجوی در این نامه، ویژگی ها و مهارت ها و همچنین نقاط قوت دانشجو را ذکر کرده و صلاحیت او را برای ادامه تحصیل در آمریکا تایید می نمایند.
- انگیزه نامه یا SOP به طور کامل با شرح پیشینه علمی و آکادمیک دانشجو به شرح دقیقی از انگیزه وی برای ادامه تحصیل در آمریکا میپردازد.
- در اختیار داشتن روزمه که درآن به شرح دقیقی از اطلاعات شخصی و تحصیلی خود میپردازند.
- مدرک آیلتس و یا تافل نیز برای هر دانشجوی خارجی زبان از جمله واجب ترین مدارکی است که باید برای تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا در اختیار داشته باشد.
هزینه تحصیل دکترا در آمریکا
همانطور که ذکر شد، هزینه های تحصیل دکترا در آمریکا و دانشجو شامل دو دسته هزینه های تحصیل و هزینه های زندگی است.
هزینه های تحصیل، با توجه به دانشگاه و رشته مورد تحصیل، متفاوت است و می توان چیزی در حدود ۲۵۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ $ آمریکا در سال را برای آن ذکر کرد.
معمولا در مقطع دکترا هزینه تحصیل تبدیل به فاند یا حقوق یا کمک هزینه تحصیلی شده و فرد معمولا هزینه ای بابت تحصیل پرداخت نمیکند. و حتی در مواقعی فرد میتواند هزینه زندگی را نیز از دانشگاه یا استاد راهنمای خود دریافت کند و عملا فول فاند دریافت کنند.
هزینه زندگی در آمریکا
هزینه های زندگی نیز با توجه به وسعت کشور آمریکا و نیز سبک زندگی افراد، به همین میزان متفاوت است ولی برای آن نیز می توان در حدود ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ $ آمریکا در ماه دانست. این هزینه ها را دانشجو یا باید از منابع شخصی خود بپردازد که عده بسیار اندکی قادر به آن هستند و یا آن که برای تامین آن ها فاند بگیرد. این فاند از طرف دانشگاه و یا از طریق موسسات خصوصی اعطا می گردد.
این هزینه، تحت چند عنوان پرداخت می گردد:
- فلوشیپ یا گرنت (Fellowship)
- دستیاری تدریس (Teaching Assistantship)
- دستیاری تحقیق (Research Assistantship)
هم اکنون و به موجب سیاست های به غایت سخت گیرانه رییس جمهور آمریکا، صدور ویزا برای اتباع ایران و چند کشور دیگر فوق العاده محدود شده و منحصر به چند مورد خاص می باشد که ویزای تحصیلی نیز یکی از همین موارد است. دکترا در آمریکا نسبت به مقاطع دیگر متفاوت است. گر چه ویزای تحصیلی جزء مواردی است که صدور آن ممنوع نشده و امکان آن وجود دارد ولی واقعیت آن است که عملا در بسیاری از موارد، درخواست متقاضیان رد می شود و تمام تلاش و هزینه ای که برای اخذ پذیرش تحصیلی گرفته اند، با صادر نشدن ویزای تحصیلی برای آن ها از بین می رود. البته اکثر ویزای های تحصیلی مقطع دکترا تبدیل به ویزا شده اند.
حق کار و هزینه های تحصیل در آمریکا
آن دسته از دانشجویانی که برای اپلای به آمریکا در مقطع دکترا اقدام کرده اند باید بدانند که پس از اخذ پذیرش تحصیلی این کشور، حتی با وجود دریافت بورسیه تحصیلی مجوز کار برای آنها صادر خواهد شد. در واقع آنها این امکان را دارند که چیزی حدود ۱۰ الی ۳۰ ساعت در هفته مشغول به کار شوند و به ازای آن ۱۵ دلار در هر ساعت حقوق دریافت نمایند. به طور کلی این درآمدها باعث می شود تا افراد بتوانند بخشی از هزینه های تحصیل سالانه خود را پوشش دهند. پیدا کردن کار دانشجویی در هر کشوری به پارامترهای متفاوتی نظیر سطح آگاهی فرد از زبان کشورها، تجربه کاری، ویژگی های شخصی فر، زمان ورود شخص به کشور و چندین عامل دیگر وابسته است.
با وجود تمام مراحل و سختی هایی که دانشجویان برای اخذ پذیرش و اپلای به آمریکا در مقطع دکترا باید طی کنند. اما هر ساله بر متقاضیان تحصیل در این کشور افزوده خواهد شد زیرا کمتر کسی حاضر است امکانات، شرایط تحصیل و دانشگاه های معتبر این کشور را نادیده بگیرد. از همین رو اگر به دنبال اخذ پذیرش تحصیلی آمریکا هستید می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
مشاوران گروه مهاجرتی پرشیا گلوبال، بهترین ها را به شما معرفی می کنند. کمک می کنند تا تصمیم درست را گرفته و همراهی تان می کنند تا بدان برسید.